skip to Main Content

Ποιοι είμαστε

Η ιστοσελίδα Outcast Europe έχει δημιουργηθεί και συντηρείται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Inter Alia, και παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο και μεταδεδομένα που σχετίζονται με μεταναστευτικές και προσφυγικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών αντιγράφων των υλικών αντικειμένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της ομώνυμης δράσης, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Europe for Citizens της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και γιατί τα συλλέγουμε

Όταν συνεισφέρετε περιεχόμενο και μεταδεδομένα στην ιστοσελίδα Outcast Europe μέσω της Φόρμας Υποβολής Ιστορίας, η Inter Alia επεξεργάζεται το όνομα και το επώνυμό σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, την ιστορία σας και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετίζεται με τις προσωπικές ή/και οικογενειακές σας εμπειρίες μετανάστευσης ή/και εξαναγκαστικής φυγής που μοιράζεστε με την Inter Alia. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται με τη συγκατάθεσή σας και χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση και τη δημοσίευση της συνεισφοράς σας στην ιστοσελίδα.

Όταν αφήνετε σχόλια στην ιστοσελίδα, η Inter Alia συλλέγει τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων, καθώς και τη διεύθυνση IP του/της χρήστη/τριας, και τη συμβολοσειρά παράγοντα χρήστη του προγράμματος περιήγησης για να βοηθήσει στον εντοπισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Μια ανώνυμη συμβολοσειρά που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (που ονομάζεται επίσης “hash”) μπορεί να παρασχεθεί στην υπηρεσία Gravatar για να δει εάν τη χρησιμοποιείτε. Η πολιτική απορρήτου της υπηρεσίας Gravatar είναι διαθέσιμη εδώ. Μετά την έγκριση του σχολίου σας, η εικόνα του προφίλ σας είναι ορατή στο κοινό στο πλαίσιο του σχολίου σας.

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα, η Inter Alia ενδέχεται να επεξεργαστεί τεχνικά δεδομένα της συσκευής που χρησιμοποιείτε, όπως τη διεύθυνση IP και τη δραστηριότητα περιήγησής σας. Αυτές οι πληροφορίες υποβάλλονται σε επεξεργασία βάσει των νόμιμων συμφερόντων της Inter Alia για να συνεχίσει να βελτιώνει τη λειτουργικότητα, την αποτελεσματικότητα και την παρουσίαση της ιστοσελίδας.

Σε κάθε περίπτωση, η Inter Alia μπορεί να επεξεργαστεί το περιεχόμενο της επικοινωνίας της (με οποιοδήποτε τρόπο) μαζί σας, καθώς και τη σχέση σας με την Inter Alia. Εκτός από τις πληροφορίες που αναφέρονται παραπάνω, η Inter Alia μπορεί να συλλέξει και να επεξεργαστεί άλλους τύπους απαραίτητων και σχετικών πληροφοριών, ανάλογα με τη σχέση σας με την Inter Alia.

Εάν η Inter Alia σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ή να κοινοποιήσει τα δεδομένα σας για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που περιγράφονται εδώ, η Inter Alia θα σας ενημερώσει σχετικά γι’ αυτήν την πρόθεση. Η Inter Alia θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας μόνον μετά την έγκρισή σας ή/και εάν είναι απαραίτητο για τη σύναψη συμφωνιών.

Μέσα

Εάν ανεβάζετε εικόνες στην ιστοσελίδα, θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφόρτωση εικόνων με ενσωματωμένα δεδομένα τοποθεσίας (EXIF GPS). Οι επισκέπτες/τριες της ιστοσελίδας μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και εξαγωγή οποιωνδήποτε δεδομένων τοποθεσίας από εικόνες στην ιστοσελίδα.

Cookies

Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο δεδομένων που οι ιστότοποι μπορούν να γράψουν στον σκληρό σας δίσκο όταν τους επισκέπτεστε. Ένα cookie μπορεί να περιέχει πληροφορίες, όπως ένα μοναδικό αναγνωριστικό χρήστη, που χρησιμοποιεί ο ιστότοπος για την παρακολούθηση της επίσκεψής σας. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι τα cookies απειλούν το απόρρητο των ατόμων και ενδέχεται να επηρεάσουν τη λειτουργία των δικών τους υπολογιστών. Παρόλο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όλους τους τρόπους από εφαρμογές που βασίζονται σε διακομιστές, δεν αποτελούν κίνδυνο για εσάς ως χρήστη/τρια.

Η ιστοσελίδα Outcast Europe χρησιμοποιεί ορισμένα cookies για να βελτιώσει την εμπειρία του ιστότοπου. Κανένα από αυτά τα cookies δεν περιέχει εξατομικευμένα δεδομένα, δεν λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το σύστημά σας, ή δεν σας προσθέτει σε λίστες αλληλογραφίας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα cookies παρακάτω, ενώ μπορείτε να βρείτε μερικές γενικές πληροφορίες σχετικά με τα cookies εδώ.

Cookie Type Duration Description
a11y-high-contrast session till session expires Accessibility cookie set if high contrast mode is activated in browser. This session cookie is stored in browser until browsing session expires. No personal data is involved.
a11y-larger-fontsize session till session expires Accessibility cookie set if larger font size mode is activated in browser. This session cookie is stored in browser until browsing session expires. No personal data is involved.
euCookie persistent 30 days This cookie contains no personal data. It is used only as an indication for acceptance, or not, of this privacy policy, and it is discarded after 30 days.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τα cookies ελέγχοντας τις ρυθμίσεις για κάθε πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Εάν έχετε απενεργοποιήσει τα cookies στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να είναι περιορισμένη η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές της ιστοσελίδας Outcast Europe.

Εάν αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτήν την ιστοσελίδα, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και την ιστοσελίδα σε cookie. Αυτά είναι για τη δική σας ευκολία, ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώσετε ξανά τα στοιχεία σας όταν αφήσετε άλλο σχόλιο. Αυτά τα cookies θα διαρκέσουν για ένα έτος.

Εάν επισκεφθείτε τη σελίδα σύνδεσης, θα οριστεί ένα προσωρινό cookie για να προσδιοριστεί εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας δέχεται cookies. Αυτό το cookie δεν περιέχει προσωπικά δεδομένα και απορρίπτεται όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Κατά τη σύνδεσή σας, θα διαμορφωθούν επίσης πολλά cookies για να αποθηκεύσετε τα στοιχεία σύνδεσης και τις επιλογές εμφάνισης της οθόνης σας. Τα cookies σύνδεσης διαρκούν δύο ημέρες και τα cookies επιλογών οθόνης διαρκούν ένα χρόνο. Εάν επιλέξετε “Να με θυμάσαι”, η σύνδεσή σας θα διατηρηθεί για δύο εβδομάδες. Εάν αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας, τα cookies σύνδεσης θα καταργηθούν.

Ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλες ιστοσελίδες

Τα άρθρα σε αυτήν την ιστοσελίδα ενδέχεται να περιλαμβάνουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (π.χ. βίντεο, εικόνες, άρθρα κ.λπ.). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως όταν ο/η επισκέπτης/τρια έχει επισκεφθεί τον άλλο ιστότοπο. Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, να χρησιμοποιούν cookies, να ενσωματώνουν επιπλέον παρακολούθηση τρίτων και να παρακολουθούν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το ενσωματωμένο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της αλληλεπίδρασής σας με το ενσωματωμένο περιεχόμενο, εάν έχετε λογαριασμό και είστε συνδεδεμένοι σε αυτόν τον ιστότοπο.

Με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας

Η Inter Alia δημοσιεύει την προσωπική ή/και οικογενειακή σας ιστορία που σχετίζεται με τις μεταναστευτικές ή/και τις προσφυγικές σας εμπειρίες σε αυτήν την ιστοσελίδα με τη συγκατάθεσή σας.

Πέρα από τις συνεισφορές σε αυτήν την ιστοσελίδα, η Inter Alia δεν θα κοινοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεσή σας, εκτός εάν η Inter Alia είναι νομικά υποχρεωμένη, ή σε περίπτωση που η Inter Alia έχει συνάψει σύμβαση με τρίτους για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό της Inter Alia (επεξεργαστές). Όταν η Inter Alia συνάπτει σύμβαση με και αξιοποιεί τις υπηρεσίες ενός επεξεργαστή, απαιτεί υψηλό επίπεδο προτύπων προστασίας δεδομένων. Οι επεξεργαστές μπορούν να επεξεργαστούν τα προσωπικά σας δεδομένα μόνον για τον συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία οι πληροφορίες σας, βάσει των οδηγιών της Inter Alia.

Η Inter Alia μπορεί επίσης να κοινοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα ως απόκριση σε αίτημα επιβολής του νόμου, ή σε περίπτωση που είναι προς το νόμιμο συμφέρον του εαυτού σας, της Inter Alia ή τρίτου.

Εάν ζητήσετε επαναφορά κωδικού πρόσβασης, η διεύθυνση IP σας θα συμπεριληφθεί στο ηλεκτρονικό μήνυμα επαναφοράς.

Τα σχόλια των χρηστών/τριών μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας αυτόματης υπηρεσίας εντοπισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας

Εάν συνεισφέρετε περιεχόμενο και μεταδεδομένα στην ιστοσελίδα, το περιεχόμενο και τα μεταδεδομένα διατηρούνται επ’ αόριστον. Αυτό συμβαίνει ώστε η Inter Alia να προωθήσει περαιτέρω τις γνώσεις σε σχέση με τα φαινόμενα της μετανάστευσης και της εξαναγκαστικής φυγής.

Εάν αφήσετε ένα σχόλιο, το σχόλιο και τα μεταδεδομένα του διατηρούνται επ’ αόριστον. Αυτό συμβαίνει ώστε η Inter Alia να αναγνωρίζει και να εγκρίνει αυτόματα τυχόν σχόλια παρακολούθησης, αντί να τα κρατάει σε ουρά εποπτείας.

Για χρήστες/τριες που εγγράφονται στην ιστοσελίδα (εάν υπάρχουν), η Inter Alia αποθηκεύει επίσης τα προσωπικά στοιχεία που παρέχουν στο προφίλ χρήστη/τριας τους. Όλοι οι χρήστες/τριες μπορούν να δουν, να επεξεργαστούν ή να διαγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία ανά πάσα στιγμή (αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν το όνομα χρήστη/τριας τους). Οι διαχειριστές/τριες της ιστοσελίδας μπορούν επίσης να δουν και να επεξεργαστούν αυτές τις πληροφορίες.

Τι δικαιώματα έχετε σε σχέση με τα δεδομένα σας

Υπό τους όρους που αναφέρονται στο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων και κατόπιν αιτήματός σας, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργάζεται η Inter Alia:

  • Πρόσβαση: Η Inter Alia θα σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (χωρίς κόστος).
  • Διόρθωση: Μπορείτε να διορθώσετε, να συμπληρώσετε ή να προσθέσετε μια συμπληρωματική δήλωση στα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Διαγραφή: Η Inter Alia θα διαγράψει τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
  • Περιορισμός επεξεργασίας: Μπορείτε να περιορίσετε την Inter Alia από την περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Εναντίωση: Μπορείτε να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βάσει των νόμιμων συμφερόντων της Inter Alia.
  • Φορητότητα δεδομένων: Μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα από την Inter Alia. Για παράδειγμα, εάν έχετε λογαριασμό σε αυτήν την ιστοσελίδα, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε ένα εξαγόμενο αρχείο των προσωπικών δεδομένων που η Inter Alia διατηρεί για εσάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που έχετε παράσχει στην Inter Alia.
  • Ανάκληση συναίνεσης: Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την Inter Alia βάσει της συγκατάθεσής σας, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για περαιτέρω επεξεργασία.

Λάβετε υπόψη ότι λόγω διοικητικών και νομικών υποχρεώσεων, ή για λόγους ασφαλείας, η Inter Alia ενδέχεται να μην μπορεί να διαγράψει όλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Όταν λήξει μια τέτοια νομική υποχρέωση ή ένας τέτοιος σκοπός ασφάλειας, τότε αυτά τα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν πλήρως. Φυσικά, θα ενημερωθείτε για αυτό.

Η Inter Alia σέβεται τα δικαιώματα απορρήτου σας. Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, επικοινωνήστε με την Inter Alia στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@interaliaproject.com.

Σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι/ες από το χειρισμό των προσωπικών σας δεδομένων από την Inter Alia, επικοινωνήστε με την Inter Alia στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@interaliaproject.com και το παράπονό σας θα αντιμετωπιστεί εμπιστευτικά. Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σας

Η Inter Alia λαμβάνει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα περιορίζεται σε άτομα με σχετική θέση ή ανάθεση στην Inter Alia.

Όσον αφορά αυτήν την ιστοσελίδα, η Inter Alia χρησιμοποιεί αποκλειστικά ασφαλείς συνδέσεις (https) για την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας για τους/τις επισκέπτες/τριες. Η Inter Alia χρησιμοποιεί επίσης όλα τα μέτρα ασφαλείας δεδομένων που εφαρμόζει το Papaki (ο πάροχος φιλοξενίας).

Ενημερώσεις

Η Πολιτική Απορρήτου ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 29 Ιουνίου 2021.

Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση των πληροφοριών σε αυτήν τη σελίδα, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με την Inter Alia στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@interaliaproject.com.

Back To Top
Viewing Highlight
Loading...
Highlight
Close
Login

Forgot password?
New to site? Create an Account
×
Signup

Already have an account? Login
×
Forgot Password

×